Så er vi klar med bridgerejse nr. 2, som i år går til Kreta.

Igen i år er vi gået sammen med Bravo Tours om at arrangere en bridgerejse. Turen går denne gang til dejlige Kreta, hvor vi skal bo på hotel  Sirios Village – kategori 4+* hotel. Hotellet ligger i byen Kato Daratsos, som er en mindre ferieby beliggende kun 4 km fra Chania.

På hotellet har vi fået eget lokale stillet til disposion hele ugen.  Se information om hotellet her

 

Kreta
Kreta er den største græske ø og den femtestørste i Middelhavet. Kreta er den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet, og øen er en fortsættelse af Pindosbjergene  Peloponnes. Øen (og Pindosbjergene) er dannet af kalksten. Det højeste punkt er bjerget Ida på 2.456 meter.

I henhold til græsk mytologi er Kreta fødested for den øverste gud, Zeus. Og det var her, at uhyret Minotaurus fortærede unge kvinder og mænd, indtil Theseus dræbte den i labyrinten, hvor den holdt sig skjult. Bygmesteren og opfinderen Daidalos og hans søn Ikaros flygtede fra øen gennem luften. Og her lå det historiske palads i Knossos. Rødderne til disse legender er dækket af forhistorisk støv, men ruiner af store byer vidner om, at her herskede et stort folk længe før grækerne og romerne. Under 2. verdenskrig stod på Kreta ét af de mest blodige slag, hvor tyskerne indsatte faldskærmssoldater, og hvor de allierede og civilbefolkningen forsvarede sig som løver.

Overfladisk set forekommer Kreta meget græsk. Men ved nærmere undersøgelse afsløres, at øens kultur er noget helt for sig selv. Kreta blev først en del af Grækenland i 1913 – før det har romere, byzantinere, venetianere og osmaner regeret på øen.

Chania by

Chania er den største by i regionen Vestkreta og er en vigtig havneby for Kreta. Chania blev grundlagt for mere end 2500 år siden og udviklede sig hurtigt til at være den største by på Vestkreta. Chania byder på både historie og smukke bygningsværker. Byen var regeringssæde for øen indtil 1971 og har i mange år været erobret af tyrkerne. Et eksempel på byens historie er kirken Agios Nikolaos, som er et imponerende bygningsværk. Kirken blev under det tyrkiske herredømme ombygget til moské og fik navnet ”Den Kejserlige Moské”. I dag er bygningen igen lavet om til kirke, under den græsk ortodokse tro. Agios Nikolaos har som noget helt usædvanligt både kirketårn og minaret.

Program for rejsen.

Afrejse den 10. maj – tidspunkt 06.30 –  fra Billund eller København 07.00 . Ankomst Kreta kl. 11.05 og 11.30

Hjemrejse den. 17. maj kl.12.05 til Billund / kl. 12.30 til København fra Kreta. Ankomst Billund kl. 14.50 / København 15.05

Flyvetid ca. 4 timer

Opholdet er med all inclusive.

Prisen pr. person er 5.500 kr. kr. i dobbeltværelse  – tillæg for enkeltværelse  1.000 kr.

Prisen inkluderer:

• Fly Billund –Chania t/r
• Mad om bord på flyet t/r
• Transfer lufthavn – hotel t/r
• Ophold på Hotel Sirios Village
• All Inclusive på hotellet

Alle hoteller i Grækenland opkræver fra den 01.01.2018 turistskat. Skatten afregnes direkte til hotellet. Beløbet afhænger af hotellets officielle kategori og er ca. 0,5 – 4 euro pr. dag.

Bridge

Vi spiller 1 x Drop in dagligt kl. 17.00 (undtaget de 2 rejsedage). Deltagerne skal spille mindst 4 x Drop in. Der vil desuden være 2 formiddage med undervisning, hvor det er frivilligt at deltage.

Bridge rejsen vil blive gennemført som beskrevet og du kan tilmelde dig herunder.

NB – Tilmeldingen er lukket  – du kan komme på en afbudsliste.

Du kan se tilmeldte her:

Tilmelding