Daglig rapport fra “Bridgerejse til Kreta”. Ny afdeling oprettet i KBC (Opdateret 17.05.2019)

17.05

Så blev det sidste dag på Kreta og vi skulle finde Kretamestrene.

Dagen gik med forskellige aktiviteter i Chania området. Solen stod højt på himlen fra morgenstunden så mange besluttede at det skulle være en solbade- / dasedag. De sidste handler blev lavet i Chania og andre fik den sidste dukkert i Middelhavet for denne gang.

Dagens spil sluttede uden de store ændringen i det samlede resultat. Dog måtte Britta Bergmann og Niels Sterling tage til takke med 3. pladsen, da Kirsten Jakobsen og Kurt Holm havde en god dag og snuppede 2. pladsen, medens Lis og Jens sluttede på 1. pladsen.

Kreta 2019 Bridgerejse med KBC

Om aftenen stod den på fællesspisning og uddeling af præmier. Alle der ikke havde vundet en præmie i ugens løb fik alle et gavekort til en flaske vin hos Vin med mere.dk. Nr. 4 +5 fik et gavekort til Bravo Tours medens de 3 bedst placerede fik gavekort til restaurant Marinaen i Kolding, som også er ny sponsor i Kolding Bridge Center.

På den sidste aften blev der samtidig indført en ny tradition – vinderne skulle holde en tale, hvilket Lis Winther klarede med bravour.

I forbindelsen med afslutningen blev det samtidig offentliggjort, at man havde dannet Kolding Bridge Center sang klub. Som afslutning på aftenen debuterede de med et flot nummer som fik smilene frem hos alle.

Resten af aftenen gik med sjov og snak i baren. En rigtig flot afslutning på en meget fin uge.

16.05

Så blev det onsdag – en skyet dag på Kreta, som blev brugt til vandreture i både Samaria kløften og kløften. Begge ture en oplevelse.

Andre fandt en god bog frem og slog sig ned i opholdsområdet omkring foyeren – andre gik til undervisning i Lebensohl.

Bridgeturneringen går nu en i den afgørende fase. Lis Winther og Jens Blaabjerg har bidt sig fast i toppen og hvis de ikke løber ind i en øretæve så ender de på en af topplaceringerne. Dagens vindere blev Hans Theil og Astrid Hjortebjerg i A rækken medens Ruth og Günter Schmechel vandt B rækken.

15.05

Så blev det tirsdag. Kl. 06.45 var der åbnet i restauranten og morgenmaden var klar til at tage imod 33 bridgespillere som skulle på tur til Knossos og Hirakulon med start kl. 07.30. Detvar en bustur på et par timer. Vi besøgte civilationens vugge i europa – Knossos som er resterne af et kæmpe palads helt tilbage fra … . Efter en guidet tur på 1 time fik et indtryk af hvor veludviklet en kultur man kunne finde på Kreta for flere tusind år siden.
Kl. 12.00 gik køreturen til Hirakulon vor der var mulighed for at tilbringe et par timer inden turen gik tilbage til Chania. Nogle valgte at besøge byens museum, som er verdens berømt. De fik alle en kæmpe oplevelse og alle var dybt imponeret over at se hvad man kunne lave for 8.000 år siden. Vi var hjemme på hotellet kl. 16.30 og skulle være klar til den daglige turnering med start kl. 17.15.
Tirsdagens videre i A række blev igen Lis Winther og Jens Blåbjerg medens Søs Jørgensen og Boj Bo Christensen vandt B rækken med en handicapsforbedring på hele -1,04.

14.05

Mandagen vil blive husket for at vi havde problemer med softwaren til bridgematene, hvilket betød at vi kom i gang en 1/2 time senere. Det betød at vi spillede første halvleg – spiste i pausen – og derefter spillede 2. halvleg.
Om det fik betydning for dagens resultater skal være usagt, men der blev ihvertfald vendt op og ned på dagens stilling. Vi fik 2 nye vindere i dag. I A røkken vandt Kirsten Sørensen og Astrid Strandbygård og i B rækken blev Kristian Rask Petersen og Knud Erik Hansen dagens vindere. Tillykke til begge par med de fine resultater.
Ellers har dagen budt på undervisning, sightseeing, badning og masser af sol.

13.05

Så blev det søndag, hvor vi atter kunne stå op til en flot morgen med sol og sommer. Nu kunne man se og høre at man havde fundet sig til rette. Nogle havde lejet bil for 1, 2, eller 3 dage og var klar til at tage ud og se hvad Kreta kan byde på af oplevelser. Søs og Boj havde været en tur i en botanisk have, hvor de havde oplevet en stilhed og skønhed som var anderledes end hvad man oplevede i botanisk have i Danmark. Andre var en tur i chania og se på museum eller gå en tur i den gamle by´s smalle gade.

Dag 2 i vor bridgeturnering gik –  efter lidt vanskeligheder med at finde sin rette plads –  fint.  I A rækken blev dagens vindere Britta Bergmann og Niels Sterling som forbedre deres handicap med -0,71 og i B rækken vandt Kirsten Jakobsen og Kurt Holm  med en handicapsforbedring på -0,61.

12.05

I dag lørdag har der været gang i turene til Chania, hvor de fleste har været en tur omkring havnen og markedet, som afholdes hver lørdag. Nogen har taget turen til fods – 4 km. – andre har taget en bus eller man har fyldt en taxa op .

Så fik vi også gang i den langt alvorligere del, bridgen. Vi spiller i 2 rækker, som i udgangspunktet er lige stærke. Vi spiller handicapturnering hver dag i de 2 rækker, hvor nr. 1 er det par som har forbedret sit handicap mest. Dagen efter skifter nummer 1 -3 – 5 -7 pladser, så de spiller i den anden række. På den måde kommer alle  til at spille imod nogle nye par dagligt.

Dagens vindere blev i række A blev Jette Thohøj Hansen og Jørn Møller, som forbedrede deres handicap med ikke mindre end -0,88 og  i B rækken var det Tove og Johny Sørensen som forbedrede deres handicap mest, med et resultat på  -0,40. Efter en nøjere kontrol måtte de dele 1. pladsen med Kirsten og Kurt, da de også havde en forbedring på -0,40 . De modtager alle et gavekort til vin med mere.dk i Kolding inden dagens bridgeturnering starter. Iøvrigt er Vin med mere .dk sammen med restaurant Marinaen i Kolding nye sponsorer i Kolding Bridge Center.

11.05

Så blev det endeligt fredag den 10 maj. 45 glade og veloplagte bridgespillere mødte op i Billund Lufthavn ved 6-7 tiden – mødetidspunktet var blevet ændret i sidste øjeblik, så alle havde fået en time ekstra på øjet. Flyet lettede lidt over kl. 8 og knap 4 timer senere landede vi på Kreta.

Her blev de fleste meget overrasket over at kunne se sne på toppen af bjergene syd for Chania.

Dagen er gået med at blive indlogeret og finde ud af hvor de forskellige ting findes. Flere har været en tur ved stranden og de første har været i vandet. Iøvrigt en fin strand med klart vand og strandsand.

Senere på dagen afholdte vi et informationsmøde, hvorefter alle mødtes til fællesspisning kl. 18.30. Kl 20 begyndte det at krible i fingrene på nogle af deltagerne, så der kom gang i kortene medens andre hyggede sig.

09.05

Så er alle bridgespillere som skal til Kreta med Kolding Bridge Center forhåbentlig ved at være i gang med at pakke kufferterne, så vi kan komme af sted til Kreta.

I dag – torsdag – er temperaturen  20 grader. Ser vi en uge frem så viser vejrudsigten at vi kan forvente en uge hvor temperaturen er 23 – 25 grader med solskin hver dag. Så det er perfekt.

Vi skal spille bridge Drop In,  hvor vi spiller en handicapturnering hver dag kl. 17.15, så har der været tid til at se byen, tage på udflugt eller slikke sol på stranden eller ved poolen i løbet af dagen.

I morgen kan du læse lidt om hvorledes 1. dags Drop In er gået.

 

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.