09.04.2017 JydskeVestkysten skriver : Leah er på bridgelandsholdet: Jeg troede aldrig, jeg ville lære spillet

12-årige Leah Thrane drager i påsken til Oslo for at deltage i de nordiske mesterskaber i bridge. Hun lærte kortspillet i hjemmet og på bridgefestival.

Kolding: Leah Thrane var kun seks-syv år gammel, da hun begyndte at kigge sin mor over skulderen, når hun spillede derhjemme. Moderen øvede med sin makker, og nu 12-årige Leah Thrane husker, at det ikke var så ligetil at gennemskue, hvad der foregik.

– Jeg tænkte, det var meget fovirrende, siger Leah Thrane.

Hendes mor spurgte, om hun ville lære spillet. Indtil da havde Leah Thrane kun stiftet bekendtskab med Uno, og det virkede som en uoverskuelig opgave at lære bridge.

– Jeg troede aldrig, jeg ville lære det, fortæller hun.

Men stille og roligt fangede hun systemet, især efter hun deltog på en juniorcamp på den dårlige bridgefestival.

– Jeg begyndte at blive interesseret og forstå spillet.

Leah Thrane kommer fra en familie, der er glad for kort i almindelighed og bridge i særdeleshes. Hendes mor, Lisbeth Thrane Jacobsen, har spillet i 30 år, efter hun lærte det af sine forældre. Flere andre medlemmer af familien spiller også.

Den rigtige makker

I dag, hvor Leah Thrane har spillet bridge i fem-seks år, udmærker hun sig som et funklende bridgetalent.

Hun spiller i Kolding Bridge Center og er for nylig blevet udtaget til de nordiske mesterskaber i bridge for juniorhold. Konkurrencen afvikles på et vandrehjem i Oslo fra 14. til 16. april.

Bridge spilles i makkerpar, to mod to. Leah Thrane deltager i pigeklassen med 14-årige Frederikke Altenburg fra Skjern som sin makker. De fandt sammen på en juniorcamp på bridgefestival. Det er vigtigt, man forstår hinanden som makkere. Det er ifølge Leah Thrane en af nøglerne til at blive en god bridgespiller.

– Man skal blive ved med at træne. Og så skal man finde en ordentlig makker, så man kan forstå hinanden. Man skal blive enige om et meldesystem, så man kan forstå, hvad den anden melder, siger Leah Thrane.

Hun har desuden allerede fået debut som bridgetræner. Da Kolding Bridge Center før jul introducerede skolebridge for Leah Thranes skolekammerater på Lyshøjskolen, var hun medunderviser.

Nu glæder hun sig til at prøve kræfter med nordens bedste spillere, men forventer ikke en guldmedalje.

– Mit mål er at hygge mig og lære noget nyt. Jeg tænker ikke, jeg vinder, siger hun.
Spænding i kroppen

Leah Thrane træner med sin makker i tre timer en gang om ugen. Derudover spiller hun såkaldte drop-in-turneringer i bridgecentret, hvor man kan spille med forskellige makkere.

Den 12-årige bridgespiller kan godt lide fordybelsen i spillet.

– Jeg synes, det er sjovt, for man skal tænke meget logisk. Når jeg sidder med kortene og tænker, hvad jeg skal melde, har jeg en spænding i kroppen. Når jeg spiller, tænker jeg stort set kun på kort og meldinger, fortæller hun.

Det er vigtigt at være klar i hovedet under en dyst.

– Koncentrationen er det halve af det. Hvis jeg er frisk, har jeg ikke problemer med at koncentrere mig, men hvis jeg er træt, kan det være svært.

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.